You are currently viewing 13ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου

13ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Μαθητές και μαθήτριες της Β’ και της Γ’ λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, θα συμμετάσχουν στον 13ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου με θέμα «Βία και Ισχύς», ο οποίος διευθύνεται και εμψυχώνεται από το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και θα διεξαχθεί στις 13 Ιανουαρίου 2024 σε κατά τόπους διαγωνιστικά κέντρα.

Ο εν λόγω διαγωνισμός στοχεύει κυρίως στην καλλιέργεια της φιλοσοφικής θεωρητικής σκέψης και του φιλοσοφικού λόγου σε μαθητές και μαθήτριες και, μέσω αυτών, γενικότερα στην προαγωγή της φιλοσοφικής σκέψης στην ευρύτερη κοινωνία. Προωθεί την ανάπτυξη του προβληματισμού πάνω σε μείζονα ζητήματα της επιστήμης και της ζωής, σε συνάρτηση με συναφή μαθήματα του σχολικού προγράμματος, υποδεικνύοντας την ανάγκη λογικού, μεθοδικού και ελεύθερου στοχασμού στους έφηβους νέους πολίτες.

Ο πολύπλευρος χαρακτήρας του σχολείου μας, καθώς και ο στόχος του να διαμορφώσει ενεργούς, υπεύθυνους, ευαίσθητους και δημοκρατικούς πολίτες της σύγχρονης κοινωνίας, ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών/τριών μας στο διαγωνισμό, ο οποίος προτάσσει τον φιλοσοφικό λόγο ως οδηγό για μια συνεκτική και κριτική κοσμοθεώρηση, αλλά και ως εφαλτήριο για την προσωπική συγκρότηση του ανθρώπου.

Αφήστε μια απάντηση