You are currently viewing Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη

Στην εποχή της υπερπληθώρας πληροφοριών αλλά και τεχνολογικών επιτευγμάτων, ο ρόλος του εκπαιδευτικού εξελίσσεται και επικεντρώνεται στο να μεταδίδει στον εκπαιδευόμενο τις κατάλληλες στρατηγικές για την κατανόηση και αξιολόγηση της πληροφορίας, την επίλυση τυχόν προβλημάτων και την εφαρμογή των γνώσεών του.

Την κάλυψη των πληροφοριακών αναγκών του χρήστη αναλαμβάνει να καλύψει η Πληροφοριακή Παιδεία, που πλέον αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα προωθεί και τη δια βίου μάθηση γενικότερα. Τα τελευταία χρόνια την ανάπτυξη και εφαρμογή της Πληροφοριακής Παιδείας έχουν αναλάβει να ενισχύσουν και να προωθήσουν οι ακαδημαϊκές και σχολικές βιβλιοθήκες στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας στηρίζει το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών και ενισχύει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται, με την ποικιλία της έντυπης και

ψηφιακής της συλλογής. Αποτελεί έναν χώρο όπου οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους εντοπίζουν, αξιολογούν και τελικά χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις απαραίτητες πληροφορίες για τις μαθητικές εργασίες που καλούνται να ολοκληρώσουν.

Εγκαταστάθηκε στα πλαισια Ευρωπαϊκού προγράμματος το 2008 σε κατάλληλα οργανωμένη αίθουσα στο πίσω προαϋλιο του σχολείου. Μεταξύ άλλων διαθέτει:

  • Δίκτυο δύο (2) ηλεκτρονικών υπολογιστών συνδεδεμένων με το διαδίκτυο
  • Εκτυπωτή Laser, Scanner και Web Camera
  • Φωτοτυπικό Μηχάνημα
  • Στερεοφωνικό συγκρότημα
  • Τηλεόραση με βίντεο

Αφήστε μια απάντηση