You are currently viewing 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Με το σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή» οι καθηγητές και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας προγραμμάτισαν για την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 20023, αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, οι οποίες διεξήχθησαν εντός και εκτός του σχολικού χώρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Σκοπός των δράσεων ήταν να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας ως βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δραστηριότητες:

✓ Σεμινάριο πρώτων βοηθειών: από τους μαθητές του τομέα Υγείας και Πρόνοιας του σχολείου μας και ειδικότερα της ειδικότητας Νοσηλευτικής.

✓ Δρόμος Υγείας και Ευεξίας: περπάτημα για 2023 μέτρα από το σχολείο μας ως την βάση της ψηλής γέφυρας και πίσω.

✓ Επίσκεψη στο αθλητικό κέντρο του Βούρκου: στους εκεί ασφαλείς χώρους άθλησης οι μαθητές μας έπαιξαν ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

✓ Οργάνωση κοινών αθλητικών δράσεων σε συνεργασία με το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας: οι ομάδες ποδοσφαίρου των δύο σχολείων έπαιξαν φιλικό αγώνα.

✓ Αποτύπωση του τρόπου εορτασμού της Ημέρας του Αθλητισμού: δημιουργία άρθρου, ανάρτηση του στην ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας και δημοσίευση στη σχολική εφημερίδα.

Αφήστε μια απάντηση