You are currently viewing Δημιουργία ψηφιακού χάρτη  με το λογισμικό  ArcGIS Online με θέμα  τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Δημιουργία ψηφιακού χάρτη με το λογισμικό ArcGIS Online με θέμα τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Η διεύθυνση της ιστοσελίδας του προγράμματος: https://arcg.is/155irS

Οι μαθητές αναζήτησαν πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικές με τα σημαντικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Στη συνέχεια δημιούργησαν μια βάση δεδομένων στο excell η οποία περιέχει το γεγονός, την ημερομηνία και τον τόπο.   Με το  ArcGIS Online δημιούργησαν έναν ψηφιακό χάρτη παρουσιάζοντας τα γεγονότα με ένα σημειακό layer. Πατώντας πάνω στο σημείο ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να πάρει πληροφορίες για την ημερομηνία και να δει την  περιγραφή του γεγονότος και   σχετικές φωτογραφίες. Ο χάρτης αυτός μπορεί να εμπλουτίζεται στο μέλλον και μπορεί  να προστεθεί σε μια ιστοσελίδα. Οι μαθητές αξιοποίησαν τις δυνατότητες της ψηφιακής χαρτογραφίας και δημιούργησαν έναν σύγχρονο χάρτη που μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό στο μάθημα της Ιστορίας. Επισυνάπτουμε τον πίνακα δεδομένων σε ψηφιακή μορφή και πατώντας στον σύνδεσμο   https://arcg.is/155irS μπορείτε να ταξιδέψετε στην Επανάσταση του 1821.

Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος «Δημιουργία ψηφιακού χάρτη με το λογισμικό ArcGIS Online με θέμα τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821» εργάστηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες της Β Δομικών του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

ΓΚΟΣΔΑΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΦΩΤΕΙΝΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΠΟΥΡΙΚΑΖΩΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΑΑΝΝΑ
ΠΑΣΜΑΤΣΙΟΥΜΕΛΙΝΑ
ΣΟΚΑΡΙΤΣΙΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
ΧΡΥΣΟΣΤΑΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ : ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕ81

Αφήστε μια απάντηση